Science

'Ελεγχος της όρεξης με γλυκομαννάνη

Με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τους ρυθμούς μας να γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικοί, οι καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες μετατρέπονται συχνά σε γρήγορο φαγητό με χαμηλή διατροφική αξία, έχοντας ως συνέπεια να συσσωρεύουμε περιττά κιλά που επηρεάζουν το σώμα και την ψυχολογία μας. Παρακάτω ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να γίνουν η αρχή για ένα υγιές βάρος.

Καθορίστε το γιατί

Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε πρώτα γιατί θέλετε να επιτύχετε ένα υγιές βάρος. Προσπαθείτε να αποφύγετε προβλήματα υγείας, να έχετε περισσότερη ενέργεια, να μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά ή τα εγγόνια σας, ή να ζήσετε περισσότερο; Όποιος κι αν είναι ο λόγος, αφού τον προσδιορίσετε, θα είναι πιο εύκολο να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής.

Βήματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ουσιαστική αλλαγή

  • Αρχικά προμηθευτείτε τις υγιεινές τροφές, που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε. Αποφύγετε εντελώς λευκό αλεύρι, ζάχαρη, χυμούς, αναψυκτικά και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Προμηθευτείτε ψάρια και κρέας ελεύθερης βοσκής, άφθονα λαχανικά και ξηρούς καρπούς.
  • Ορίστε μια συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης.
  • Ξεκινήστε τη μέρα σας, πίνοντας δύο ποτήρια νερό και στη συνέχεια παραμείνετε ενυδατωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  • Εντάξτε καθημερινά 30-60 λεπτά μέτριας φυσικής δραστηριότητας ή 10.000 βήματα. Εάν η καθημερινή άσκηση δεν είναι εφικτή, δοκιμάστε 4 φορές την εβδομάδα μια έντονη προπόνηση.
  • Υπολογίστε τις θερμίδες που καταναλώνετε

Συμπληρωματική υποστήριξη με βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία

Διατηρήστε υγιή επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό, καθώς η βιταμίνη D ενεργοποιεί το μεταβολισμό.

Συμπληρώστε τα μικρο θρεπτικά συστατικά, που λείπουν, καθώς η μακροχρόνια έλλειψη βιταμινών αυξάνει την πείνα.

Γλυκομαννάνη

Η γλυκομαννάνη ανήκει στις υδατοδιαλυτές φυτικές ίνες και προέρχεται από τη ρίζα του φυτού Konjac. Χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια χάρη στην ιδιότητά της να κόβει την όρεξη.

Έχει την ιδιότητα να απορροφάει μεγάλη ποσότητα νερού, σχεδόν 100 φορές τον όγκο της σε νερό, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται στο έντερο ένα παχύ gel. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται ένα αίσθημα πληρότητας. Επίσης, αργεί να φύγει από το στομάχι και προκαλεί πιο γρήγορα κορεσμό..

Μια άλλη ιδιότητα της γλυκομαννάνης είναι ότι μειώνει την απορρόφηση των λιπών και των σακχάρων, ενώ βοηθάει στην αποβολή τους από το σώμα.

Σε μια μελέτη αποδείχτηκε ότι τα άτομα που κατανάλωσαν γλυκομαννάνη, έχασαν πολύ περισσότερο βάρος από άλλα άτομα που κατανάλωσαν κόμμι γκουάρ και αλγινικό.

Healthy Weight

Το Healthy Weight είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με βάση τη γλυκομαννάνη. Η γλυκομαννάνη στο πλαίσιο δίαιτας μειωμένων θερμίδων, συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη ενός γραμμαρίου γλυκομαννάνης, μαζί με 1-2 ποτήρια νερό, 3 φορές την ημέρα, πριν από τα γεύματα και στο πλαίσιο δίαιτας μειωμένων θερμίδων.

Το HEALTHY WEIGHT περιέχει ακόμη χρώμιο που συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και στο φυσιολογικό μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών, μαγνήσιο, βιταμίνη D3, φουκοξανθίνη και εκχύλισμα φύλλων πράσινου τσαγιού.

Φουκοξανθίνη

Η φουκοξανθίνη μπορεί να υποστηρίξει την απώλεια βάρους επιταχύνοντας τον μεταβολισμό και ενισχύοντας την ικανότητα του σώματος να καίει λίπος. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της φουκοξανθίνης είναι ότι μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα λεπτίνης του σώματος. Η λεπτίνη είναι μια ορμόνη απαραίτητη για τον έλεγχο της πείνας.

Εκχύλισμα φύλλων πράσινου τσαγιού

Το εκχύλισμα φύλλων πράσινου τσαγιού θεωρείται αρκετά ωφέλιμο για την απώλεια βάρους, καθώς επιταχύνει την καύση του αποθηκευμένου λίπους, ενώ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Λαμβάνετε 1 γραμμάριο, δηλαδή δύο κάψουλες ανά 3 φορές την ημέρα μαζί με 1-2 ποτήρια νερό, μία ώρα πριν από το γεύμα.