Science

3 συμπληρώματα διατροφής για μητέρες που θηλάζουν

Tο παλιό ρητό, είμαστε ό,τι τρώμε, ισχύει σίγουρα για τις θηλάζουσες μητέρες και για τα μωρά τους. Το μητρικό γάλα περιέχει βασικά θρεπτικά συστατικά, που υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη του μωρού, ειδικά στους πρώτους μήνες της ζωής του.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και κατά την περίοδο του θηλασμού είναι σημαντική η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής, πλούσιας σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, καθώς και τροφές που περιέχουν ασβέστιο και πρωτεΐνες.

Μια υγιεινή διατροφή προσφέρει επίσης την ενέργεια, που χρειάζεται το σώμα για να λειτουργήσει σωστά και να παράγει μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος για το νεογέννητο. Κατά τον θηλασμό, δημιουργούνται πολύ συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες.

Η ποιότητα των προσλαμβανόμενων θερμίδων είναι το ίδιο σημαντική με την ποσότητα και θα πρέπει να προέρχονται από θρεπτικά συστατικά και όχι από τροφές με επιπλέον λίπος ή ζάχαρη.

Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, σίγουρα αποτελεί βασική αρχή για ένα υγιές, υψηλής ποιότητας μητρικό γάλα, πλούσιο σε μέταλλα, βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία, που εμφανίζουν σημαντικά οφέλη κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Η λήψη της κατάλληλης ποσότητας των παρακάτω θρεπτικών συστατικών μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας και της γαλακτοφορίας.

Πλούσια πολυβιταμίνη

Η εγκυμοσύνη εξαντλεί σημαντικά θρεπτικά συστατικά στο σώμα, όπως φυλλικό οξύ, σίδηρο, βιταμίνη D, λιπαρά οξέα και ασβέστιο. Επιπλέον, οι ημερήσιες ανάγκες των μητέρων για αρκετά θρεπτικά συστατικά είναι ακόμη μεγαλύτερες κατά τη διάρκεια του θηλασμού απ’ ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το σώμα χρησιμοποιεί θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες για την παραγωγή του μητρικού γάλακτος. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο οι μητέρες που θηλάζουν, έχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν ανεπάρκεια πολλών θρεπτικών συστατικών, απ’ όσες δε θηλάζουν.

H λήψη μιας πλούσιας πολυβιταμίνης θα διασφαλίσει ότι οι θηλάζουσες λαμβάνουν την απαιτούμενη ποσότητα φολικού οξέως και άλλων βιταμινών και μετάλλων.

Be Well Multivitamin

Η πολυβιταμίνη Be Well Multivitamin είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία, όπως φολικό οξύ, μαγνήσιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιχνοστοιχεία, για την πλήρη υποστήριξη του οργανισμού για τόνωση, καταπολέμηση της κόπωσης και αντιοξειδωτική προστασία.

Περιέχει βιταμίνες στην ενεργή φυσική τους μορφή, εκχύλισμα από φρούτα και λαχανικά, φλαβονοειδή, πεπτικά ένζυμα φυτικής προέλευσης, μεταλλικά άλατα, 75 ιχνοστοιχεία, ένζυμα και τα αμινοξέα, ινοσιτόλη και χολίνη.

Βιταμίνη D

Η έλλειψη της βιταμίνης D έχει ως αποτέλεσμα τη ραχίτιδα στα παιδιά και την οστεομαλακία στους ενήλικες. Τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι υπάρχουν μειωμένα αποθέματα βιταμίνης D στο μητρικό γάλα, με αποτέλεσμα τα βρέφη κάτω των 6 μηνών, να λαμβάνουν ανεπαρκή ποσότητα με το θηλασμό.

Pure D3

Ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D, όπως η Pure D3 είναι απαραίτητο για τη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων βιταμίνης D στη θηλάζουσα. Η υγρή βιταμίνη Pure D3 περιέχει τη μορφή της βιταμίνης D3, τη χοληκαλσιφερόλη, που ενεργοποιείται στο σώμα, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Η βιταμίνη D3 συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων ασβεστίου στο αίμα και στη φυσιολογική κατάσταση των οστών και των δοντιών. Ακόμη διατηρεί τα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα, στα φυσιολογικά όρια, αυξάνοντας την απορρόφησή του από το έντερο και μειώνοντας τη νεφρική του απέκκριση.

Με αυτό το τρόπο, η βιταμίνη D3 συμβάλλει στη διατήρηση της οστικής μάζας και στην ομοιόσταση ασβεστίου-φωσφόρου.

Ιχθυέλαιο

Η έρευνα δείχνει ότι οι μητέρες που θηλάζουν και λαμβάνουν ωμέγα 3 σε μορφή συμπληρώματος διατροφής, έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα λιπαρών οξέων EPA/DHA στο γάλα τους.

Ακόμα και μετά τη γέννηση, τα ωμέγα 3 που προέρχονται από ιχθυέλαιο, μπορούν να βελτιώσουν την πρώιμη ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός νεογέννητου, το οπτικό του σύστημα και τη κινητική λειτουργία μέσα από τις γυναίκες που θηλάζουν.

Clear Omega 3

Το CLEAR OMEGA 3 περιέχει ωμέγα 3 υψηλής ποιότητας από περουβιανές αντζούγιες, που είναι ελεύθερες από βαρέα μέταλλα. Προέρχονται από βιώσιμες πηγές αλιείας και έχουν πιστοποιηθεί από το διεθνή οργανισμό "Friends of the Sea".

Επιπλέον, περιέχει τη φυσική μορφή της βιταμίνης Ε, που συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.