Χωρίς χημικά πρόσθετα

Από την αρχή της λειτουργίας μας, πρωταρχικός μας στόχος ήταν να σας παρέχουμε όλα όσα χρειάζεστε για να υποστηρίξετε την καθημερινή σας διατροφή και να σας προσφέρουμε συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες ανώτερης ποιότητας χωρίς χημικά πρόσθετα.

Η Natural Doctor έχει αναγνωριστεί από το 2014 για την ποιότητα, την καθαρότητα και την αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων της. Μέρος αυτής της αναγνώρισης προέρχεται από το ότι δεν χρησιμοποιούμε χημικά έκδοχα που είναι αρκετάδημοφιλή στη βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής.

Τα συμπληρώματα διατροφής Natural Doctor, περιέχουν συστατικά που προέρχονται από τις πιο αγνές πηγές και πρώτες ύλες παγκοσμίως χωρίς χημικά έκδοχα, τεχνητά χρώματα, τεχνητές γεύσεις, ΓΤΟ ή ζάχαρη.

Η απαγορευμένη λίστα Χ

Τι δε θα βρείτε ποτέ στα συμπληρώματα Natural Doctor:

Τεχνητές χρωστικές

Συχνά περιέχουν αλουμίνιο, μερικές φορές μόλυβδο και υδράργυρο και έχουν συνδεθεί με υπερκινητικότητα και αλλεργίες.

Για παράδειγμα, το διοξείδιο του τιτανίου είναι μια μεταλλική χρωστική ουσία που κάνει τα συστατικά εξαιρετικά λευκά. Χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τις περισσότερες εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής. Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων έχει επίσης μόλις πρόσφατα απαγορεύσει τη χρήση του το 2022 αλλά υπάρχει ακόμη σε αρκετά συμπληρώματα.

Τεχνητά αρώματα

Ορισμένα τεχνητά αρώματα όπως για παράδειγμα η αιθυλική βανιλίνη παράγονται από πετροχημικά και μπορεί να προκαλέσουνσοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις και πονοκεφάλους.

Χημικά Έκδοχα

Ορισμένα χημικά συντηρητικά είναι καρκινογόνα και μπορεί να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας από άσθμα εώς καιενδοκρινικές διαταραχές. Για παράδειγμα, η βουτυλιωμένη υδροξυανισόλη (BHA), είναι ένα τεχνητό αντιοξειδωτικό συντηρητικό. Συσσωρεύεται στους πνεύμονες, το ήπαρ και τα νεφρά και σχετίζεται με όγκους στομάχου σε μελέτες σε ζώα.

Επίσης οι γλυκόλες όπως η προπυλενογλυκόλη χρησιμοποιούνται ως διαλύτες, γλυκαντικές ουσίες και ως συντηρητικά στα συμπληρώματα. Είναι αλλεργιογόνες και τοξικές χημικές ουσίες για τα νεφρά, το συκώτι και το νευρικό σύστημα.

Η πολυαιθυλενογλυκόλη χρησιμοποιείται ως επικάλυψη σε ταμπλέτες. Κάνει τα δισκία λεία και ευκολότερα στην κατάποση, αλλά συχνά περιέχει καρκινογόνες ουσίες όπως διοξάνη και πολυκυκλικές αρωματικές ενώσεις.

Αποστείρωση

Η ακτινοβολία είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται συχνά για την αποστείρωση τροφίμων και βοτάνων. Είναι όμως ακόμηαμφιλεγόμενη εξαιτίας της έλλειψης μακροπρόθεσμων μελετών για την ασφάλεια της και για αυτό έχει απαγορευτεί στα συμπληρώματα διατροφής στις ΗΠΑ.

Μια άλλη μέθοδος αποστείρωσης είναι με τη χρήση οξείδιου του αιθυλενίου. Χρησιμοποιείται για την αποστείρωση τροφίμων, βοτάνων και μπαχαρικών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ταξινόμησε το οξείδιο του αιθυλενίου ως καρκινογόνο κατηγορίας 1 που είναι εξαιρετικά τοξικό για τα νεφρά, το ήπαρ και τα νεύρα και έχει απαγορευτεί στις ΗΠΑ.

Bioptimal Formulas