Scientific Council

Γνώρισε την ομάδα των έμπειρων επιστημόνων πίσω από την δημιουργία των φυσικών συμπληρωμάτων της Νatural Doctor.

Γνώρισε την ομάδα των έμπειρων επιστημόνων πίσω από την δημιουργία των φυσικών συμπληρωμάτων της Νatural Doctor.

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς

Ο Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς, είναι ιατρός και επιστημονικός διευθυντής του ιατρικού ομίλου Metabolomic Medicine® με ιατρεία στην Αθήνα, Μιλάνο, Βενετία και τη Ζυρίχη. 

Είναι πρωτοπόρος στην πρόληψη και θεραπεία αυτοάνοσων και χρόνιων προβλημάτων υγείας όπως η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο διαβήτης, ο λύκος, η σκλήρυνση, η ψωρίαση, η ελκώδης κολίτιδα, με την χρήση αναλύσεων μεταβολομικής που ανιχνεύουν τις ελλείψεις του οργανισμού σε μικροθρεπτικά συστατικά και τα μεταβολικά αίτια, που βρίσκονται πίσω από τα αυτοάνοσα και χρόνια νοσήματα.

Αποφοίτησε το 1991 από την Ιατρική Σχολή του "Università degli Studi di Napoli, Federico II" στην Ιταλία. Το 2000 ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στη Γενική & Οικογενειακή Ιατρική στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας ενώ το 2013 ολοκλήρωσε το Update Course For General & Internal Medicine στο Harvard Medical School. Έχει τιμηθεί με Εύφημο Μνεία από το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας, για τη συμβολή του στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και είναι μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών - Associate Member World Academy of Sciences. 

Είναι συγγραφέας του best seller βιβλίου "Το Σώμα σου είναι γενετικά προγραμματισμένο να είναι υγιές" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις METAIXMIO και έχει μεταφραστεί στην Αγγλική και Ιταλική γλώσσα.

O Dr. Τσουκαλάς έχει δημοσιεύσει πληθώρα επιστημονικών μελετών είναι κεντρικός ομιλητής σε διεθνή συνέδρια για την πρόληψη και θεραπεία των αυτοάνοσων και χρόνιων ασθενειών.

Είναι επιστημονικός συντάκτης στο περιοδικό Frontiers in Molecular Biosciences και συντάκτης στο ερευνητικό αντικείμενο με θέμα "Αυτοάνοσα νοσήματα, μεταβολίτες, διαγνωστικοί και θεραπευτικοί στόχοι" στο ίδιο περιοδικό καθώς και συντάκτης στα επιστημονικά περιοδικά του εκδοτικού οίκου MDPI: Antioxidants, Nutrients, Pathophysiology, BMC.

Είναι επιστημονικός αξιολογητής (Reviewer) στο eBioMedicine του THE LANCET, καθώς και στα επιστημονικά περιοδικά Antioxidants, Nutrients, Frontiers in Molecular Biosciences  and Journal of Clinical Medicine.

Αντώνιος Κλόκουζας

Αντώνιος Κλόκουζας

To ρητό του στο πεδίο των συμπληρωμάτων διατροφής είναι: συγκέντρωσε το καλύτερο της διατροφής στην υπηρεσία της υγείας.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του παραμένει ο συνδυασμός της γνώσης και κρίσης περί διατροφής με την εφαρμογή της βασικής επιστήμης.

O Αντώνιος Κλόκουζας MSc, PhD είναι ειδικός επί κανονιστικών και επιστημονικών υποθέσεων στο τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στη Φαρμακολογία από το Πανεπιστήμιο Cambridge της Αγγλίας, μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Βιοχημική έρευνα από το Imperial College of Science, Technology and Medicine, Αγγλία.

Έχει λάβει την εκπαίδευση του από το Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών καθώς εργάσθηκε στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των Η.Π.Α., από το Νοσοκομείο Chelsea & Westminster του Λονδίνου Αγγλίας καθώς και από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Οδοντιατρικής, New Jersey, Η.Π.Α.

O Αντώνιος Κλόκουζας έχει ενεργό ρόλο συμβούλου σε περισσότερες από 40 ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής, ιατροτεχνολογικών προϊόντων, φαρμακευτικών προϊόντων και καλλυντικών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 10 επιστημονικά άρθρα στο τομέα της Φαρμακολογίας, Μοριακής Βιολογίας και Βιοχημείας. 

Οι σημερινοί καταναλωτές απαιτούν εξειδικευμένη διατροφή και μεγαλύτερη ευκολία στη λήψη της. Η ανάπτυξη ενός επιτυχημένου νέου προϊόντος, χρειάζεται να πετύχει σε κάθε βήμα της διαδικασίας . Από την σύλληψη της ιδέας, τη σύνθεση, τους ελέγχους, και τέλος το μάρκετινγκ. Αυτή είναι η συνταγή για να δημιουργήσουμε ένα προϊόν όσo καλύτερα γίνεται. Αυτή είναι η συνταγή που και εμείς ακολουθούμε εδώ στη NATURAL DOCTOR.