Science

7 θρεπτικά στοιχεία για να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα

Ένα μεγάλο ποσοστό 33% των ενηλίκων πάσχουν από αϋπνία, με δυσκολία να αποκοιμηθούν ή να παραμείνουν κοιμισμένοι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μπορεί για κάποιους να ακούγεται σαν ένα μικρό ζήτημα, αλλά για όσους υποφέρουν από αϋπνία είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα.

Ο ύπνος είναι απαραίτητος παράγοντας για μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή.

Πιθανές επιπτώσεις έλλειψης ύπνου

Χωρίς 7,5-8 ώρες ποιοτικού ύπνου κάθε βράδυ, αισθανόμαστε κούραση, έχουμε ένταση ή ακόμη και κατάθλιψη.

Ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε, να μειώσει την ικανότητά σας να παίρνετε αποφάσεις και να συμβάλλει στην αλλαγή της διάθεσης και στο άγχος.

Επίσης, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνει την αρτηριακή πίεση και συχνά οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής και αύξηση βάρους.

Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει επίσης την εμφάνισή μας: μπορεί να προκαλέσει από μαύρους κύκλους και θαμπό δέρμα, μέχρι πρόωρη γήρανση.

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη συνολική σωματική και ψυχική ευημερία, ενώ η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στην υγεία.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό...

Δεν μπορείτε να ζήσετε ευτυχισμένα χωρίς σωστό ύπνο. Έχει επίσης εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο στην εργασία και στην κοινωνική σας ζωή.

Σκεφτείτε το: λιγότερος ύπνος σημαίνει ότι έχετε λιγότερη ενέργεια, διάθεση και ποιοτικό χρόνο για να αφιερώσετε στην εργασία, τις οικογενειακές ή φιλικές σχέσεις.

Με την πάροδο του χρόνου μπορείτε να αρχίσετε να αισθάνεστε λιγότερο παραγωγικοί και λιγότερο συνδεδεμένοι με τα άτομα που έχουν μεγαλύτερη σημασία στη ζωή σας.

Αυτό είναι το τίμημα ενός κακού ύπνου!

Ο χρόνος μας σε αυτόν τον πλανήτη είναι πολύ σύντομος. Μια μέρα είμαστε παιδιά στο σχολείο και μαθαίνουμε το αλφάβητο και πριν το καταλάβουμε, αποφοιτάμε και ξεκινάμε την πρώτη μας δουλειά.

Σε ριπή οφθαλμού, έχουμε τα δικά μας παιδιά. Και να είστε σίγουροι: δεν θα είναι πολύς ο χρόνος ώσπου να μεγαλώσουν και να ξεκινήσουν τις δικές τους οικογένειες.

Όταν τα παιδιά μας έχουν φύγει από το σπίτι, αναρωτιόμαστε πόσο γρήγορα πέρασε ο χρόνος και τι θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει καλύτερα για να περάσουμε περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

Ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα σε αυτή τη ζωή, γι 'αυτό είναι τόσο απίστευτα σημαντικό να απολαύσετε κάθε δυνατή στιγμή - ειδικά εκείνες τις πολύτιμες στιγμές που έρχονται μόνο μία φορά στη ζωή.

Στιγμές όπως...

  • Γιορτή γενεθλίων του παιδιού σας
  • Εκδρομές με τους φίλους σας
  • Διακοπές με όλη την οικογένεια
  • Ιδιαίτερες στιγμές με τον σύζυγό σας

Αυτές είναι οι εμπειρίες που κάνουν τη ζωή να αξίζει να ζήσετε.

Αλλά χωρίς επαρκή ύπνο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν είστε πλήρως παρόντες γι' αυτές τις στιγμές.

Η ζωή με αϋπνία μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε σαν να ζείτε σε μια ομίχλη το βράδυ και να κοιμόσαστε εξαντλημένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θα αφήσετε την αϋπνία να καθορίσει μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής σας;

Ο ύπνος είναι τεράστια προτεραιότητα για μια υγιή ζωή.

Και είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να διορθώσετε ΤΩΡΑ, προτού περάσει και άλλο η ζωή από μπροστά σας.

Δυστυχώς, η βελτίωση του ύπνου σας μπορεί να είναι εκπληκτικά δύσκολη. Δεν υπάρχει κανένας σωστός τρόπος για να λυθεί αυτό το πρόβλημα.

Και σε πολλές περιπτώσεις, οι κοινές «λύσεις» στην αϋπνία δεν είναι πραγματικά καθόλου λύσεις... και μπορεί ακόμη και να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Οι προσπάθειές σας να κοιμηθείτε μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

Όταν υποφέρετε από αϋπνία, το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να κοιμηθείτε βαθιά, ώστε να ξυπνήσετε με την αίσθηση της ενέργειας και της ανανέωσης.

Αλλά όταν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, τι κάνετε;

Ίσως προσπαθείτε να εξαπατήσετε τον εαυτό σας να κοιμηθείτε μετρώντας προβατάκια, κάνοντας διαλογισμό ή διαβάζοντας ένα βιβλίο.

Όταν δεν λειτουργούν ούτε αυτές οι ενέργειες, ίσως εγκαταλείπετε και παρακολουθείτε ατελείωτες σειρές Netflix.

Συχνά το παίρνετε απόφαση ότι δεν πρόκειται ποτέ να κοιμηθείτε.

Η απλή σκέψη για ύπνο μπορεί να είναι αρκετή για να προκαλέσει αυξανόμενο άγχος με την προοπτική μιας άλλης ξάγρυπνης νύχτας.

Τελικά, μπορεί να είστε τόσο απελπισμένοι που να πάρετε ακόμη και υπνωτικά.

Ίσως να λειτουργούν τα χάπια. Ίσως νομίζετε ότι έχετε λύσει το πρόβλημα.

Αλλά τα υπνωτικά - είτε συνταγογραφούμενα είτε χωρίς ιατρική συνταγή - δεν είναι ποτέ η πραγματική απάντηση. Σίγουρα, μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε για λίγο. Αλλά δεν θα λειτουργήσουν για πάντα.

Εάν παίρνετε υπνωτικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα αναπτύξετε μια ανοχή σε αυτά.

Μπορείτε ακόμη και να εθιστείτε.

Και με την πάροδο του χρόνου, τα βοηθήματα ύπνου μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν κάτι που ονομάζεται «αϋπνία ριμπάουντ».

Με άλλα λόγια, θα το βρείτε ακόμη πιο δύσκολο να κοιμηθείτε, αφού σταματήσετε να παίρνετε τα χάπια.

Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι τα υπνωτικά χάπια συνοδεύονται από μια τεράστια λίστα πιθανών δυσάρεστων παρενεργειών:

  • Κάψιμο ή μυρμήγκιασμα
  • Αλλαγές στην όρεξη
  • Δυσκοιλιότητα
  • Διάρροια
  • Ζάλη
  • Υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας
  • Ξηρό στόμα ή λαιμό
  • Πονοκέφαλο
  • Καούρα
  • Ανισορροπία
  • Προβλήματα με τη μνήμη ή την προσοχή

Μπορούν ακόμη και να είναι επικίνδυνα ή θανατηφόρα, εάν αναμειχθούν με άλλα φάρμακα ή αλκοόλ.

Η λήψη απλώς υπνωτικών ΔΕΝ είναι μια καλή μακροπρόθεσμη λύση για την αϋπνία.

Πρέπει να κάνετε κάτι για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Αλλά αν τα υπνωτικά χάπια δεν είναι η απάντηση...τότε τι είναι;

Χρειάζεστε μια λύση ύπνου που είναι αποτελεσματική ΚΑΙ φυσική.

Πράγματι υπάρχουν φυσικές λύσεις ύπνου που είναι αποτελεσματικές και αξιόπιστες. Αυτές οι φυσικές λύσεις ύπνου δεν έχουν καθόλου παρενέργειες.

ΔΕΝ θα αναπτύξετε ανοχή σε αυτούς και ΔΕΝ προκαλούν εθισμό ή περισσότερη αϋπνία.

Αντ 'αυτού, είναι απολύτως ασφαλείς και αβλαβείς. Στην πραγματικότητα, έρχονται με οφέλη για την υγεία βοηθώντας σας να κοιμηθείτε.

Ακούγεται σαν το είδος της λύσης ύπνου που αναζητάτε;

Εάν ναι, τότε είναι συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε.

Τα 7 πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τη βελτίωση του ύπνου σας.

Θρεπτικό συστατικό 1: Μελατονίνη

Η μελατονίνη, δηλαδή η «ορμόνη του ύπνου», είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση του κιρκαδικού ρυθμού του σώματός σας. Το σώμα σας παράγει μελατονίνη φυσικά τη νύχτα, ειδικά στο σκοτάδι, και σας βοηθά να κοιμηθείτε.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έχουν ανεπαρκή επίπεδα μελατονίνης με την πάροδο του χρόνου, δηλαδή με το γήρας.

Επιπρόσθετα η χρήση ηλεκτρονικών πριν από τον ύπνο και το Jetlag, που απορυθμίζει τον κιρκαδικό ρυθμό είναι γεγονότα που αναστέλλουν την παραγωγή μελατονίνης.

Αλλά υπάρχουν και καλά νέα: η μελατονίνη μπορεί να ληφθεί ως 100% ασφαλές και φυσικό συμπλήρωμα. Η μελατονίνη σας βοηθά να κοιμηθείτε, σας βοηθά να ανακάμψετε από το jetlag και έχει συσχετιστεί ακόμη και με οφέλη για την υγεία, όπως είναι η μείωση της εποχιακής κατάθλιψης και η βελτίωση της μνήμης.

Γι' αυτούς τους λόγους, η μελατονίνη θεωρείται ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα, που βοηθά στη βελτίωση του ύπνου σας φυσικά.

Θρεπτικό συστατικό 2: 5-HTP

Το 5-HTP είναι ένα άλλο φυσικό συστατικό- ένα αμινοξύ - που αυξάνει την ορμόνη σεροτονίνη και επίσης βοηθά φυσικά να αυξήσει τα επίπεδα μελατονίνης. Μια μελέτη του 2016 έδειξε ότι το 5-HTP βοηθά στη βελτίωση του ύπνου, ειδικά όταν συνδυάζεται με το επόμενο θρεπτικό συστατικό στη λίστα μας.

Θρεπτικό συστατικό 3: GABA

Το GABA είναι ένας νευροδιαβιβαστής που βοηθά στη χαλάρωση και την ανακούφιση από το άγχος, ο οποίος μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση του ύπνου, όταν συνδυάζεται με 5-HTP. Θεωρείται κοινή γνώση ότι η ενεργοποίηση των υποδοχέων GABA βοηθά στην προώθηση του ύπνου.

Θρεπτικό συστατικό 4: Τρυπτοφάνη

Η τρυπτοφάνη είναι πρόδρομος αμινοξέων τόσο για τη σεροτονίνη, όσο και για τη μελατονίνη και βοηθά στην προώθηση της αίσθησης ηρεμίας και καλύτερου ύπνου.

Θρεπτικό συστατικό 5: Μαγνήσιο

Χωρίς αμφιβολία, το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα στο ανθρώπινο σώμα. Συμμετέχει σε 300+ σωματικές λειτουργίες, πολλές από τις οποίες βοηθούν στην προετοιμασία του σώματος για ύπνο. Το μαγνήσιο έχει επίσης χαλαρωτικό αποτέλεσμα, το οποίο διευκολύνει να κοιμηθείτε ευκολότερα. Το μαγνήσιο έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετική επίδραση στην πρωτοπαθή αϋπνία.

Θρεπτικό συστατικό 6: Theanine

Το Theanine είναι ένα αμινοξύ που βρίσκεται στο πράσινο τσάι, που ασκεί μια ηρεμιστική δράση και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συναισθημάτων του στρες και του άγχους και να διευκολύνει τον ύπνο.

Θρεπτικό συστατικό 7: Magnolia & Chamomile

Υπάρχουν πολλά βότανα και εκχυλίσματα που είναι γνωστά για την ικανότητά τους να προάγουν τον ύπνο, αλλά δύο από τα πιο αποτελεσματικά είναι το εκχύλισμα φλοιού μανόλιας και το χαμομήλι. Το εκχύλισμα φλοιού μανόλιας περιέχει πολυφαινόλες, που σύμφωνα με μελέτες συμβάλλουν στον ύπνο, ενώ το χαμομήλι είναι γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες όταν λαμβάνεται ως συμπλήρωμα ή σε τσάι.

Το σημαντικότερο αναφορικά με αυτά τα 7 θρεπτικά συστατικά είναι ότι μπορούν να βελτιώσουν την ικανότητά σας να κοιμάστε και να παραμείνετε κοιμισμένοι - και είναι επίσης εντελώς ασφαλή και δεν δημιουργούν εξάρτηση.

Το μόνο μειονέκτημα;

Μπορεί να είναι άβολο να λαμβάνετε 7 διαφορετικά συμπληρώματα κάθε βράδυ.

Αλλά εδώ είναι καλά τα νέα: τώρα μπορείτε να συγκεντρώσετε όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά σε ένα συνεργιστικό συμπλήρωμα ύπνου, το Sleep Good.

Το Sleep Good περιέχει και τα 7 από τα πιο ισχυρά θρεπτικά συστατικά που προάγουν τον ύπνο και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει την ιδανική δόση κάθε θρεπτικού συστατικού στην κατάλληλη ισορροπία για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε και να παραμείνετε κοιμισμένοι.

Ο κακός ύπνος προκαλεί σοβαρή βλάβη στην υγεία σας, συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση και σας κάνει να χάσετε μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής.

Υπάρχουν όμως καλά νέα: μπορείτε να ελέγξετε την ποιότητα του ύπνου σας. Και ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε, είναι με το βραβευμένο συμπλήρωμα Sleep Good.

Στο Sleep Good δόθηκε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερο συμπλήρωμα ύπνου» από ανεξάρτητους επιστήμονες, οπότε μπορείτε να εμπιστευτείτε ότι είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική λύση για την αϋπνία.

Sleep Good σήμερα και κοιμηθείτε καλύτερα από την πρώτη νύχτα.

Το Sleep Good είναι φτιαγμένο από την Natural Doctor, μια ελληνική εταιρεία αφιερωμένη στην προώθηση συνεργιστικών συμπληρωμάτων διατροφής που έχουν σχεδιαστεί από κλινικούς επιστήμονες με συστατικά ανώτερης ποιότητας που είναι ελεύθερα από :

  • τεχνητές γεύσεις
  • τεχνητές χρωστικές
  • ζάχαρη
  • γάλα
  • καλαμπόκι
  • σιτάρι
  • σόγια
  • ζάχαρη

Είστε έτοιμοι να κοιμηθείτε πάλι;

Θέλετε να μην αισθάνεστε άγχος άλλο ένα βράδυ στην ιδέα ότι θα πέσετε για ύπνο στο κρεβάτι;

Είστε έτοιμοι να βιώσετε επιτέλους πόσο πιο ζωντανή και χαρούμενη ζωή μπορεί να έχετε όταν ξυπνάτε κάθε πρωί με ενέργεια και αναζωογονημένοι; Ξεκινήστε σήμερα το Sleep Good!