Science

Μήπως πονάτε κατά την ούρηση;

Μήπως πονάτε κατά την ούρηση ή νιώθετε μια συνεχή πίεση στην κοιλιά; Αν ναι, μπορεί να έχετε λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, μία από τις πιο κοινές ουρολογικές παθήσεις, αλλά και η δεύτερη συχνότερη λοίμωξη στον άνθρωπο.

Η ουρολοίμωξη προσβάλλει κυρίως τις γυναίκες για ανατομικούς λόγους. Η γυναικεία ουρήθρα είναι μικρότερη σε σχέση με την ανδρική, ενώ βρίσκεται πιο κοντά στα γεννητικά όργανα, που αποτελούν εστίες μικροβίων, διευκολύνοντας την είσοδο των βακτηρίων σε αυτήν.

Η πιο διαδεδομένη εποχή για τις ουρολοιμώξεις είναι το καλοκαίρι, καθώς η υγρασία, η υψηλή θερμοκρασία, αλλά και το βρεγμένο μαγιό ευνοούν την ανάπτυξή της.

Συμπτώματα ουρολοίμωξης

Η ουρολοίμωξη μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιοδήποτε τμήμα του ουροποιητικού συστήματος, αλλά συχνότερα επηρεάζεται η ουροδόχος κύστη ή η ουρήθρα, χωρίς όμως να αποκλείεται η εμφάνισή της και στο ανώτερο ουροποιητικό.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Αίσθημα πίεσης στην κοιλιά
  • Συχνή επιθυμία για ούρηση
  • Ενόχληση στην ουρήθρα
  • Πόνο κατά την ούρηση
  • Αιματουρία
  • Υψηλό πυρετό

Το μικρόβιο που προκαλεί ουρολοίμωξη

Το συχνότερο μικρόβιο, που προκαλεί ουρολοίμωξη σε 80% των περιπτώσεων, είναι το κολοβακτηρίδιο E. coli ή το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Το E. coli είναι ένα μικρόβιο, που υπάρχει στα κόπρανα των ανθρώπων και είναι μέρος της φυσιολογικής εντερικής χλωρίδας.

Δε μεταδίδεται με την επαφή από άλλους ανθρώπους, αλλά υπάρχει μέσα στο ανθρώπινο σώμα και η μετάδοση γίνεται στα γειτονικά όργανα.

Όταν πέφτει η άμυνα του οργανισμού, το E. coli μπορεί να περάσει σε άλλα όργανα και να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα, με συχνότερο την ουρολοίμωξη.

Μαννόζη

Η D-μαννόζη είναι ένας τύπος σακχάρου, που έχει την ικανότητα να προσκολλάται επάνω στα παθογόνα βακτήρια, που προκαλούν ουρολοιμώξεις και στη συνέχεια να απομακρύνεται μαζί τους κατά την ούρηση.

Με αυτό τον τρόπο, προλαμβάνει και μειώνει τις ουρολοιμώξεις και τις παθήσεις του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος, όπως η κυστίτιδα.

Ακόμη η μαννόζη εμποδίζει το στέλεχος της E.coli, το βακτήριο που συχνά προκαλεί λοιμώξεις στο ουροποιητικό σύστημα από το να προσκολληθεί στα κύτταρα του ουροποιητικού συστήματος και να εισχωρήσει προς το ανώτερο ουροποιητικό σύστημα.

Ποια είναι τα οφέλη της Μαννόζης;

Είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό, που ενισχύει την υγιή ισορροπία των εντερικών βακτηρίων, βελτιώνοντας την ανοσολογική λειτουργία με πολλαπλά οφέλη για την υγεία:

  • Βοηθά στην πρόληψη και αντιμετώπιση ουρολοιμώξεων
  • Υποστήριζει την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος
  • Ενισχύει την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος

Η δράση της Μαστίχας Χίου στο Eλικοβακτηρίδιο του Πυλωρού

Τα τελευταία χρόνια, διάφορες επιστημονικές μελέτες τεκμηριώνουν τις ευεργετικές δράσεις της Μαστίχας Χίου κατά των παθήσεων του πεπτικού συστήματος (νόσος Crohn, δυσπεψία, ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού κτλ).

Είναι γνωστό ότι, η μαστίχα Χίου αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό, με σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Παράλληλα συμβάλλει στην επούλωση των τραυμάτων, στην ανάπλαση της επιδερμίδας και στη διατήρηση της στοματικής υγιεινής.

Μια σειρά από ανακοινώσεις, σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά, επιβεβαιώνουν τις ιστορικά καταγεγραμμένες ιδιότητες της Μαστίχας Χίου.

Σύμφωνα με μελέτες, συγκεκριμένα χημικά στοιχεία, που περιέχονται στη Μαστίχα Χίου, όπως η βερμπενόνη και η λιναλόλη παρουσιάζουν υψηλή αντιβακτηριακή δράση εναντίον του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, καθώς και του χρυσίζων σταφυλόκοκκου.

Ανακαλύψτε τα μοναδικά οφέλη της συνδυαστικής δράσης της Μαστίχας Χίου με τη Μαννόζη στο συμπλήρωμα διατροφής D-Mannose and Chios Mastic.