Science

Ποιο συμπλήρωμα μαγνησίου είναι καλύτερο για μένα;

Ένας καλός τρόπος, για να διασφαλίσετε, ότι λαμβάνετε μια επαρκή ποσότητα μαγνησίου, είναι να προσθέσετε ένα συμπλήρωμα μαγνησίου στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Ποια μορφή μαγνησίου όμως πρέπει να διαλέξετε: μηλικό, κιτρικό ή διγλυκινικό;

Πρώτα, ας αναφερθούμε στο διγλυκινικό μαγνήσιο. Μερικές φορές ονομάζεται απλώς, γλυκινικό μαγνήσιο. Ωστόσο, επειδή έχει δύο μόρια γλυκίνης συνδεδεμένα (δις=δύο), ονομάζεται «διγλυκινικό».

Η γλυκίνη είναι ένα αμινοξύ που, όταν συνδέεται με το μαγνήσιο, βοηθά στην απορρόφησή του, επειδή αυξάνει τη διαλυτότητά του.

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της μορφής μαγνησίου είναι, ότι τείνει να έχει λιγότερο καθαρτικό αποτέλεσμα από άλλες μορφές μαγνησίου, διότι απορροφάται καλύτερα από τον εντερικό σωλήνα.

Επιπλέον, η γλυκίνη δρα ως νευροδιαβιβαστής, που προσφέρει χαλάρωση και μείωση του στρες για το σώμα. Χρησιμοποιείται συνήθως απ’ όσους θέλουν ν’ απολαύσουν έναν ξεκούραστο ύπνο, γι’ αυτό και περιλαμβάνεται επίσης στο συμπλήρωμα διατροφής Sleep Good της Natural Doctor.

Το 3Plus Magnesium της Natural Doctor είναι ένας συνδυασμός κιτρικού, διγλυκινικού και μηλικού μαγνησίου, καθώς και οι τρεις μορφές είναι ιδιαίτερα απορροφήσιμες, σε σχέση με άλλες μορφές μαγνησίου.

Τι προσφέρουν στον οργανισμό το κιτρικό και το μηλικό μαγνήσιο; Είναι και τα δύο οργανικά οξέα, που χρησιμοποιούνται από το σώμα, για την παραγωγή ενέργειας στη διαδικασία που ονομάζεται Κύκλος του Krebs ή Κιτρικού Οξέος.

Το κιτρικό μαγνήσιο έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της υποστήριξης της νεφρικής λειτουργίας, μειώνοντας τους κρυστάλλους του οξαλικού ασβεστίου και των φωσφορικών στα ούρα. Το μαλικό συνδυάζεται καλά με το μαγνήσιο, για να προσφέρει όφελος σε όσους έχουν έντονη μυϊκή κόπωση.