Science

Πως να αποθηκεύετε τα συμπληρώματα διατροφής

Στη Natural Doctor, είμαστε πολύ υπερήφανοι, που σχεδιάζουμε συμπληρώματα διατροφής, χωρίς χημικά πρόσθετα, με όλες τις βιταμίνες σε ενεργή μορφή, θρεπτικά συστατικά και πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας, χωρίς χρωστικές, αρώματα, προσθήκη ζάχαρης ή γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Ο τρόπος με τον οποίο φροντίζετε τα συμπληρώματα μετά την παραλαβή τους, θα εξασφαλίσει τη δραστικότητά τους, για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη τους.

Τα συμπληρώματα διατροφής μοιάζουν πολύ με τα τρόφιμα, καθώς μόλις ανοιχθούν και εκτεθούν στο ηλιακό φως, τον αέρα, την εξωτερική θερμοκρασία και την υγρασία, μπορούν να αρχίσουν να αλλοιώνονται.

Οι συσκευασίες γεμίζονται και σφραγίζονται σε ένα εξαιρετικά ελεγχόμενο περιβάλλον, όπου ρυθμίζεται αυστηρά η θερμοκρασία και η υγρασία, με αέρα που φιλτράρεται συνεχόμενα, ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες ποιοτικές συνθήκες.

Ξηρό και δροσερό μέρος

Οι ετικέτες μας αναφέρουν τη φράση: Το προϊόν διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Τι σημαίνει αυτό; Η υγρασία είναι η ποσότητα υδρατμών, που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα. Ξηρό περιβάλλον ορίζεται αυτό που έχει υγρασία κάτω από 65 τοις εκατό.

Όταν τα συμπληρώματα διατροφής εκτίθενται σε υγρές συνθήκες και απορροφούν την υγρασία, τείνουν να δημιουργούν σβόλους ή να γίνει πιο σκούρο το χρώμα των συστατικών. Αν και αυτό δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα ενός συμπληρώματος πάντα, μειώνει τη διάρκεια ζωής του και σίγουρα το κάνει λιγότερο ελκυστικό οπτικά.

Αναζητήστε ένα δροσερό, ξηρό μέρος με καλή κυκλοφορία αέρα. Ένα ντουλάπι κουζίνας είναι μια καλή επιλογή, αλλά θα πρέπει να βρίσκεται μακριά από εστίες θερμότητας ή το νεροχύτη.

Συνήθως, το ντουλάπι που αποθηκεύετε τα τρόφιμα όπως τα μπαχαρικά, ή τα όσπρια, το ρύζι, είναι συχνά το πιο ασφαλές, επειδή οι συνθήκες, που απαιτούνται για την αποθήκευσή τους είναι ίδιες με αυτές, που είναι κατάλληλες για συμπληρώματα.

Ένα συρτάρι στο κομοδίνο, μπορεί επίσης να είναι ένα καλό σημείο αποθήκευσης για τα συμπληρώματα διατροφής, αφού η κρεβατοκάμαρα αποτελεί ένα χώρο, όπου η θερμοκρασία και η ροή του αέρα είναι πιο ελεγχόμενη.

Το μπάνιο δεν είναι καλό μέρος αποθήκευσης, παρόλο που εκεί συνήθως βρίσκεται το ντουλάπι φαρμάκων. Το ψυγείο, ενώ είναι δροσερό, υψηλά επίπεδα υγρασίας, εάν ένα συμπλήρωμα διατροφής απαιτεί ψύξη, τότε αυτό θα αναγράφεται πάνω στην συσκευασία.

Ερμητικό κλείσιμο μετά από κάθε χρήση

Το ανακυκλώσιμο υλικό των συσκευασιών έχει σχεδιαστεί, ώστε να προστατεύει το περιεχόμενό του. Βεβαιωθείτε ότι κλείνετε με ασφάλεια το καπάκι, γιατί έτσι βελτιστοποιείται η προστασία του από τους εξωτερικούς παράγοντες.

Η συσκευασία των συμπληρωμάτων διατροφής Natural Doctor, εφόσον κλειστεί ερμητικά, κρατά μακριά το φως, τον αέρα και την υγρασία. Ενώ τα ειδικά κουτιά προσωρινής αποθήκευσης μπορεί να είναι βολικά για οργάνωση, σας συνιστούμε να τα χρησιμοποιείτε για κάποιο ταξίδι ή μεταφορά, αλλά όχι για μακροπρόθεσμη αποθήκευση.

Μην πετάτε τα μικρά σακουλάκια, που υπάρχουν μέσα στο μπουκάλι, αφού το ανοίξετε, γιατί απορροφούν την υγρασία και είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την προστασία των συστατικών, που είναι επιρρεπή στην απορρόφηση της υγρασίας.