Science

Τα καλύτερα συμπληρώματα για το δέρμα

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματoς. Εργάζεται ανελιππώς για να επιδιορθώσει και να προστατεύσει το σώμα, έναντι όλων των περιβαλλοντικών παραγόντων, που το απειλούν.

Με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα αρχίζει να χάνει την ισχύ του. Η καθημερινή φθορά προκαλεί την εμφάνιση λεπτών γραμμών, ρυτίδων, χαλάρωση και άλλων σημάδια γήρανσης.

Η διατήρηση της υγείας του δέρματος όμως δεν αφορά μόνο αισθητικούς λόγους. Το δέρμα αποτελεί ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του εγκεφάλου και του σώματος, παρέχοντας συνεχείς πληροφορίες για τη συνολική υγεία του οργανισμού.

Παρόλο που η γήρανση είναι μια διαδικασία από την οποία κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει, πρόσφατες μελέτες έχουν αναδείξει τη σπουδαιότητα συγκεκριμένων θρεπτικών στοιχείων, για την υποστήριξη των φυσικών μηχανισμών αποκατάστασης του δέρματος και την αντιστροφή της γήρανσης του.

Ακολουθεί μια λίστα με τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής, που είναι αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας για την αναζωογόνηση του δέρματος και ολόκληρου του οργανισμού.

Φυσικά δεν πρόκειται για γρήγορες λύσεις, που υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα σε μια νύχτα, όμως η συνεχή συμπλήρωση με θρεπτικά στοιχεία μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια για ένα υγιές δέρμα από μέσα προς τα έξω.

Αιτίες γήρανσης του δέρματος

Αναμφίβολα, τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία και την όψη του δέρματος, όμως υπάρχει μια ποικιλία από διαφορετικούς παράγοντες, που επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης.

Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν σημαντικά τη δραστηριότητα των γονιδίων. Η χρόνια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία προκαλεί φωτογήρανση, διαταράσσοντας την ισορροπία των κυττάρων του δέρματος.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση ή οι σκληρές καιρικές συνθήκες προκαλούν επίσης οξειδωτικό στρες και φλεγμονή στο δέρμα.

Επιπλέον, ο τρόπος ζωής και οι καθημερινές συνήθειες όπως η κακή διατροφή, η έλλειψη ποιοτικού ύπνου, το στρες, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ, παίζουν σημαντικό ρόλο στη γήρανση του δέρματος, καθώς επιταχύνουν το οξειδωτικό στρες και τις φλεγμονές.

Σταδιακά το δέρμα χάνει την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και τη ζωντανή του όψη με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ρυτίδες ή σκούρες κηλίδες.

Πώς να προστατεύσουμε το δέρμα μας από τη γήρανση;

Οι τέσσερις πυλώνες της υγείας του δέρματος είναι:

  • Ο υγιής ύπνος
  • Η τακτική άσκηση
  • Η διαχείριση του στρες
  • Η σωστή διατροφή

Στη φύση υπάρχουν ισχυρά μόρια και συγκεκριμένες φυσικές ενώσεις, που συμβάλλουν στην προστασία του δέρματος από τη γήρανση σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο.

Ενώ η κατανάλωση αυτών των βασικών θρεπτικών συστατικών μέσω της διατροφής δεν είναι πάντα εφικτή, χάρη στην επιστήμη και την τεχνολογία, είναι πλέον δυνατό να αυξηθούν τα επίπεδά τους μέσω της λήψης συμπληρωμάτων διατροφής.

Ποια είναι τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για το δέρμα;

Τα συμπληρώματα διατροφής εξασφαλίζουν μια σταθερή, ημερήσια δόση θρεπτικών στοιχείων που χρειάζονται τα κύτταρα για να προστατευτούν από μέσα προς τα έξω.

Collagen Peptides+

Το κολλαγόνο παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της ακεραιότητας του δέρματος καθώς βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και μειώνει τις ρυτίδες και τους πόρους.

Επιπλέον, αυξάνει την ενυδάτωση και προστατεύει το δέρμα από τους κινδύνους του ήλιου. Τα κολλαγόνα τύπου 1 και 2 είναι σημαντικά για την ελαστικότητα του δέρματος και την μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.

Το Collagen Peptides+ περιέχει καθαρά πεπτίδια κολλαγόνου τύπου 1 και 2 από ελευθέρας βοσκής βοοειδή που εκτρέφονται σε βοσκοτόπια

Regene +

Το συμπλήρωμα διατροφής Regene με ασιατική σεντέλα, ψευδάργυρο, χαλκό, βιοτίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Β6 και L-κυστεΐνη, συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης του δέρματος, στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των νυχιών, στη φυσιολογική σύνθεση του DNA, στο φυσιολογικό χρωματισμό των μαλλιών και του δέρματος και τέλος, παίζει ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης.

Η βιταμίνη C και η βιταμίνη Β6 συμβάλλουν στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου, για τη φυσιολογική λειτουργία του δέρματος και στη φυσιολογική σύνθεση κυστεΐνης.

Vitamin C Incell

H βιταμίνη C δρα ως πραγματικός φύλακας του δέρματος. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην προστασία της καρδιάς. Η βιταμίνη C παίζει ενεργό ρόλο στη σύνθεση κολλαγόνου, καθώς διεγείρει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και βοηθά στην ενίσχυση των επιπέδων κολλαγόνου στο σώμα.

Natural Vitamin Ε

Η βιταμίνη Ε προστατεύει το δέρμα από την οξειδωτική βλάβη και συμβάλλει στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος, ενώ μειώνει παράλληλα τη φλεγμονή και υποστηρίζει την υγιή λειτουργία του φραγμού του δέρματος. Χρησιμοποιείται ως ισχυρό αντιοξειδωτικό στη δερματολογία για περισσότερα από 50 χρόνια.

Senolytics

Το συμπλήρωμα διατροφής Senolytics περιέχει φισετίνη, ρεσβερατρόλη, κουερσετίνη και εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού, συστατικά με αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό. Η ρεσβερατρόλη είναι μια πολυφαινόλη, που έχει υψηλότερη αντιοξειδωτική ικανότητα από τις βιταμίνες C και Ε.

Δρα σε κυτταρικό επίπεδο, ενισχύοντας το NAD+ αυξάνοντας τη δραστηριότητα ενός βασικού ενζύμου σύνθεσης NAD+ και λειτουργεί ως φυσικός αμυντικός μηχανισμός έναντι περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων. Επιπρόσθετα, μειώνει το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή και υποστηρίζει την υγιή γήρανση.

Clear Omega 3

Τα ωμέγα-3 είναι ένας ειδικός τύπος λιπαρών οξέων, που προστατεύουν το δέρμα από την ακτινοβολία UVB του ήλιου. Βελτιώνουν τη δυσκαμψία των αρτηριών, καθώς και τη λειτουργία των κυττάρων του δέρματος.

Τα συμπληρώματα ωμέγα-3 μπορούν επίσης να προστατεύσουν από την ατμοσφαιρική ρύπανση, μειώνοντας τη φλεγμονή του δέρματος και το οξειδωτικό στρες. Περίπου το 90% του πληθυσμού έχει έλλειψη σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Zinc Picolinate

Ο ψευδάργυρος προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση που προκαλεί ο ήλιος και έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μια ανεπάρκεια ψευδαργύρου μπορεί να προκαλέσει δερματικές διαταραχές όπως η υπερμελάγχρωση.

Η επαρκής λήψη ψευδαργύρου εξασφαλίζει υγιές και λαμπερό δέρμα. Ακόμη, επιδρά θετικά σε άτομα με προβλήματα ακμής, καθώς σταματά την ανάπτυξη των βακτηρίων, ενώ ρυθμίζει την έκκριση λιπαρότητας από τους αδένες.

Το συμπλήρωμα διατροφής Zinc Picolinate περιέχει ψευδάργυρο σε πικολινική μορφή που αφομοιώνεται άμεσα από τον οργανισμό, σε σχέση με άλλες μορφές ψευδαργύρου.

Στο τέλος της ημέρας, η υγεία του δέρματος είναι μια αντανάκλαση της φροντίδας, που προσφέρουμε στο σώμα μας.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής, που παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αλλά θα πρέπει να λειτουργούν παράλληλα με έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής και πιο υγιείς επιλογές στη καθημερινή διατροφή ώστε να επιβραδύνεται η διαδικασία της γήρανσης με φυσικό τρόπο.